Örebromoderaterna presenterar Operativ Säkerhetsavdelning

Örebromoderaterna ser med bestörtning på våldsutvecklingen i Örebro kommun. Kriminella aktiviteter har fått för stort spelrum och det största styrande partiet, Socialdemokraterna, har stämplat ut och släppt ansvaret till andra. Nu krävs det handlingskraft och effektiva åtgärder. Fler verktyg mot kriminell verksamhet behövs och det ska styras av en Operativ Säkerhetsavdelning inom kommunen.

  • Jag är frustrerad och förvånad över att Socialdemokraterna inte gör mer för att bekämpa brottsligheten, säger Anders Åhrlin, oppositionsråd (M). Människor blir skjutna till döds och gängkriminaliteten är utbredd i kommunen. Vi föreslår en operativ säkerhetsavdelning som arbetar strategiskt och med utryckningsverksamhet.

 

Operativa Säkerhetsavdelningen ska arbeta likt en polisstation med väktare och personal som ska styra arbetet. Med verksamhet ska trygghetsstärkande insatser kunna ske dygnet runt. Avdelningen ska huvudsakligen ha tre inriktningar i sin verksamhet som är brottsförebyggande, ordningshållande och dessutom får i uppdrag att skydda medarbetare. De ska innehålla bland annat narkotikateam, hundenheter och övervakningskameror.

  • Situationen i Örebro kräver att kommunen på riktigt stärker upp trygghetsskapande åtgärder, fortsätter Anders Åhrlin (M). Nu är det dåligt på riktigt, Socialdemokraterna har gett kriminella verksamheter möjlighet att etablera sig i vår stad. Nu behöver vi städa med stålull för att få bort de kriminella gäng som skapar otrygghet.

 

BLI MEDLEM
Swisha 100:- till 123 653 82 92
ange namn och personnummer