Kriminalitet vid Truckstop – kommunen måste ta sitt ansvar!

På lastbilsparkeringen vid Truckstop pågår grov rattfylla, nedskräpning och annan allvarlig brottslighet. Parkeringen ägs av kommunen som vägrar ta sitt ansvar för att upprätthålla en trygg och säker miljö. Det drabbar både företag och enskilda som arbetar i området.

– Det här gör mig förbannad, säger Anders Åhrlin (M), oppositionsråd för Moderaterna i Örebro kommun. Jag är åkarson och för mig är det som sker vid Truckstop en förolämpning mot en hederlig och viktig bransch.

Det har redan skett flera avåkningar och skadegörelse. Restaurangen har tvingats hålla stängt på helgerna på grund av stöket. Det drabbar både företag och anställda. Berusade lastbilschaufförer som lyckas ta sig ut på vägarna kan leda till livsfara i trafiken.

– Kommunen vägrar ta sitt ansvar och låter istället örebroarna utsättas för fara, fortsätter Anders Åhrlin. Det är en tidsfråga innan någon blir allvarligt skadad eller till och med dödad. Det här får inte fortsätta en dag till.

Moderaterna kräver nu att kommunen omedelbart tar kontakt med Truckstops företagsledning och ser till att lastbilsparkeringen blir en säker och ordnad plats.